Wij zijn Old Capital. Hét vacatureplatform, speciaal voor 55-plussers die nog graag de handen uit de mouwen steken en niet bang zijn om deze vuil te maken.

Wij zijn er speciaal voor de doeners. Niet voor de jonge honden die net om de hoek komen kijken, maar juist voor de werknemers met bergen werkervaring, die niet stil kunnen zitten. Die niet willen lullen, maar poetsen!

We zorgen ervoor dat zij een volgende stap kunnen zetten in sectoren waar ervaren krachten hard nodig zijn. We hebben veel vacatures die aansluiten bij de kennis en ervaring van deze aanpakkers. Zo zorgen we er niet alleen voor dat zij hun ervaring en kennis kunnen blijven delen, maar dan weten we ook zeker dat de maatschappij er wat aan heeft.

Dus, ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan snel in en kijk bij onze vacatures!

Schrijf je in

Onze missie

Old Capital zorgt dat 55-plussers kunnen starten aan een baan waar ze écht voor willen gaan. En willen blijven gaan. Stil zitten is er voor hen niet bij; via Old Capital kunnen zij juist weer aan de slag gaan en hun kennis en ervaring blijven delen.

Onze visie

Old Capital gelooft in de kracht van onze ervaren generatie. Zij die weten wat hard werken is, die al jaren ervaring hebben en oneindige kennis hebben om te delen. De oude garde die er nog lang niet klaar mee is. Old Capital brengt deze ervaren talenten en bedrijven bij elkaar, en zorgt ervoor dat zij elkaar versterken en elkaar laten groeien.

Founding fathers

Wij zijn Tim en Sietse. Vrienden sinds jaar en dag, en business partners en founders van Old Capital sinds 2019. Met Old Capital willen wij laten zien dat onze ‘oudere’ generatie super belangrijk en onmisbaar is. Want van deze werkpaarden, daar kunnen we pas wat van leren.

Laat je eens verrassen door ons ‘oud kapitaal’!

Tim Bijlsma Founder Old Capital
Sietse Brands Founder Old Capital

De 55-plussers van Old Capital zijn

  • Een enorme schat aan kennis en ervaring
  • Zelfstandige en verantwoordelijke doeners
  • Mentoren of opleiders voor jongere werknemers
  • Flexibel inzetbare aanpakkers
  • Werknemers die zich een stuk minder vaak ziekmelden dan 20- tot 40-jarigen
  • Nooit meer werknemers die zijn gebonden aan schoolvakanties
Neem contact op